Vi gillar att ha kontakt med våra kunder. Hör av er om ni har några frågor. Skicka in din fråga till:
så återkommer vi med ett svar inom 48 timmar.
Vi gillar att ha kontakt med våra kunder. Hör av er om ni har några frågor. Skicka in din fråga till:
så återkommer vi med ett svar inom 48 timmar.
Hej
Det är roligt att höra arr Ljunghonung är lika effektiv som Manukahonung.
En annan sak som bekymra mig är att man tex honung som man köper i butiker uppvärms rill 72grader i 3 sekunder.
All värmebehandlig skadar honungen.
Värmebehandlar ni Ljunghonungen???
Med vänliga hälsningar
Anton Kreuzer
Hej Anton!
Detta är biodlaren/honungsproducenten bakom Hökensås Bigårdar.
Den enda honungen vi värmer är den vi saluför som ”flytande” honung. Den måste som du beskriver pastöriseras för att den ska hållas flytande längre tid.
Övrig honung värmer vi inte.
Honung är en ren naturprodukt och den vill vi bevara.
För att honungen skall få så fin konsistens som möjligt så ympar vi all vår honung. Den blir då len och mjuk.
Om detta inte görs så kan en del honungssorter efter kristallisering få stora kristaller och kan då upplevas som kornig/grynig.
Ympning är en metod som påverkar honungens kristallisering.
Tack för din förfrågan.
MVH
Marcus Schoultz
Biodlare/honungsproducent
Hökensås Bigårdar