Senaste inläggen

C-vitamin för immunförsvaret
 • 21 Sep, 2022

C-vitamin är en mycket kraftfull antioxidant som kan hjälpa oss att bekämpa infektioner och andra sjukdomar. Vårt immunförsvar använder antioxidanter för att bekämpa patogener (smittämnen) redan innan de hinner orsaka symtom på sjukdom. När du äter tillskott av vitaminer eller naturprodukter som innehåller mycket vitamin C så ser du till att ditt immunförsvar är redo att bekämpa infektioner redan innan de bryter ut. Du hittar det här vitaminet i de flesta frukter och grönsaker, även om citrusfrukter som apelsin, klementin och mandarin är särskilt rika på innehåll av vitamin C.

Förbättra träning och återhämtning med kosttillskott
 • 13 Sep, 2022

Kosttillskott används inte bara för att öka välbefinnandet och minska på tröttheten – det kan även användas för att stärka kroppen under och efter träning. Det finns många olika kosttillskott att välja mellan såsom vitaminer, proteiner, aminosyror och mineraler. Alla har de sina funktioner och användningsområden. B-vitamin bidrar exempelvis till energiproduktionen medan D-vitamin behövs för att stärka skelettet. C-vitamin och E-vitamin är antioxidanter som förbättrar immunförsvaret och musklernas återhämtning. Protein i form av pulver, drycker eller bars hjälper till att bygga muskelmassa.

Tillskott och en hälsosam livsstil
 • 19 Aug, 2022

Att äta kosttillskott är ett bra komplement till en i övrigt hälsosam livsstil med bra mat och motion. Vad som är viktigt att komma ihåg är att tillskotten inte är till för att ersätta något i din vanliga kost, utan som ett tillägg. Du som tränar mycket kanske redan är bekant med tillskott som Psykotic PWO vars syfte är att öka uthållighet och prestanda vid träning. Det finns flera olika sorters kosttillskott att välja bland och genom att identifiera vad du själv har för önskan kan du välja ett som passar just dig.

Vad är hälsokost?
 • 14 Jul, 2022

Vad är hälsokost? Ja, det är en fråga som har ett enkelt svar. Hälsokost, eller hälsomat som det också kallas, är mat och dryck som främjar din hälsa på ett eller annat sätt. Begreppet hälsokost innefattar allt från vitaminer och mineraler, i flytande eller fast format, till tillbehör såsom en smart ayurvedisk näskanna som sköljer bort orenheter. På nätet hittar du ett stort utbud av hälsokost för diverse olika behov. Exempelvis små gojibär som är vitaminrika och fulla med antioxidanter som främjar hälsan eller nötbars för snabb energi mellan träningspassen.

Så får du vacker hy
 • 22 Jun, 2022

Hyn vittnar om hur vi egentligen mår både på ut- och insidan. För långvarigt resultat så är det insidan du ska lägga störts vikt vid. Rökning och sol är det värsta för din hud så röker du prova att testa engångs vape istället om du har svårt att sluta. Vad vi äter är viktigt så försök att äta så ren mat som möjligt utan onödiga tillsatser och drick mycket vatten. Kollagen är ett ämne som är otroligt viktig för huden och det finns i kött- och mjölkprodukter men även i fet fisk.

Proteingröt recept - mättande och nyttig gröt
 • 18 Mar, 2022

Att gröt är den bästa starten på dagen och att du står dig bättre på en rejäl portion gröt till frukost är två gamla sanningar som håller än idag. Här får du tips på proteingröt recept som tar din frukost till nästa nivå. Du som vill ha din proteingröt tyngre får också ett gammalt klassiskt knep för att få frukostbordets gröt lite mer rejäl. Nyttig frukost utan konstigheterOm du vill lära dig ett proteingröt recept utantill som är lika gott som det är enkelt så kommer det här.

Rysk rot
 • 06 Feb, 2022

Kärt barn har många namn och det stämmer verkligen då det gäller rysk rot som har ett flertal namn ute på marknaden. Förutom rysk rot är det andra vanliga namnet sibirisk ginseng, men för att nämna några andra så är det djävulsbuske, eleuthero och kan jang men det latinska namnet är Eleutherococcus senticosus. Det är en buske som växer i östra Asien, Japan, Kina och Ryssland och har använts länge inom alternativ medicin och hälsokost.

Livsmedel som är bra för hyn
 • 03 Dec, 2021

Under vintern är det många som får glåmig hy men det går faktiskt att påverka den med ekologiska krämer och livsmedel. Ett viktigt ämne för att du ska få fin hy är kollagen som är ett fiberprotein. C-vitamin är viktigt för att kroppen ska kunna tillverka kollagen och det finns naturligt i många frukter och bär såsom i kiwi, apelsin, jordgubbar och svarta vinbär. Du kan även ta ett tillskott av vitaminer för att få i dig det dagliga behovet av vitaminer och mineraler.

Hälsokost online för att få nyttigheter till träningen
 • 18 Oct, 2021

Med vår hälsokost online kan du på ett överskådligt och lätt sätt enkelt hitta nyttigheter som stärker dig under dina träningspass och andra tillfällen när du behöver extra energi. Serien Star Nutrition är särskilt framtagen för att ge kroppen den näring som behövs vid träning. Bland produkterna finns nutrition bars, whey protein, nötsmör med flera sorters nötter - jordnötter, mandlar och cashewnötter, ärtproteinsolat i flera sorters smaker bland annat choklad och jordgubb.

Att vara vänlig mot sig själv
 • 24 Sep, 2021

Jag har bestämt mig för att ta hand om mig själv lika väl som jag bryr mig om naturen. För mig är det viktigt att ta hand om både insida och utsida. Det innebär bland annat att jag har sett över min kosthållning, vilken i och för sig redan är bra men den kan bli ännu bättre. Jag äter alltid ekologiskt och närodlat i den mån det går. Efter att ha läst på om hur kroppen fungerar och hur kosten påverkar en så har jag kommit fram till att jag ska äta ketogen kost, så nu har jag köpt alla de grejer för ketogen kost som jag behöver.

Lakritsrot - en rot med flera hälsofördelar
 • 24 Sep, 2021

Lakrits är något som speciellt är populärt i Sverige och som många människor älskar att köpa till fredagsmyset. Men visste du att en lakritsrot kommer med flera fördelar för din hälsa? Det finns flera hälsofördelar med att ha roten i din diet. Den hjälper bland annat till med att lindra hosta, men även att påverka ditt blodtryck. Roten är också antiinflammatoriskt och den hjälper till att rena din lever. Lakritsrot inte samma som lakritsgodisNågot som är viktigt att tänka på är att en lakritsrot inte är detsamma som lakritsgodis.

Nyttig mat - så äter du hälsosamt
 • 13 Sep, 2021

Hur mycket du äter, hur ofta och vad du väljer att äta påverkar din kropp och hur du mår. Hälsosamma matvanor och nyttig mat bidrar till att minska risker för övervikt, hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och diabetes. Det finns inget som säger att du måste ändra matvanor på en gång men varje förändring, oavsett hur liten, är ett steg i rätt riktning och kan göra stor skillnad. Ett varumärke som är känt för sina hälsoprodukter är Akamuti prova deras olika oljor som även de ökar ditt välmående.

Manukahonung mot sår
 • 20 Nov, 2020

Honung är en sådan fantastisk naturlig råvara som har många olika egenskaper. Det otroliga är att honungen får dess egenskaper efter blommorna som bina suger sin nektar ifrån. Det är ett tips om du vill starta ett företag med honung som inriktning att även se över blommorna. Biten med affärsrätt får en advokatfirma hjälpa till med. Manukahonung har fått sitt namn efter den nektar bina suger från blommorna på manukaträdet. Det ger en honung som dödar bakterier och har en läkande effekt.

Ånga – en renande kraft
 • 24 Sep, 2020

En otroligt enkel men effektiv naturkraft är ångan. Redan för tusen år sedan visste människor att ångan var renande och både bastu och ångbad förekom. Idag används ångan till så mycket mer. Exempelvis är den fantastisk att lösa upp snoret i täppta näsor med. Ångcigaretter, som kallas vape, ses tillsammans med billig snus som ett bra alternativ till skadlig rökning. En av de senaste trenderna är att ånga underlivet. Det kallas för snippsauna eller underlivsångning på svenska men har även många engelska namn.

Gör trädgården mer ekologisk
 • 18 May, 2020

I min trädgård har jag lagt ner mycket tid på att skapa olika rum med hjälp av buskar och blommor. Jag kommer dock inte att gå så hårt åt mina buskar även fåglar, bin och humlor måste få ha tillgång till min trädgård. Jag köpte den här elektriska häcksaxen från Stiga som är lättarbetad och jag är mycket nöjd med den. För att få en mer ekologisk trädgård och främja den biologiska mångfalden har jag även gjort ett insektshotell.

Hållbart resande
 • 07 Mar, 2020

Vad är egentligen ett hållbart resande? Det här är ett beslut som var och en får ta själv då det har att göra med vilken synvinkel man har på vad som är hållbart. För mig är det viktigt att tänka på lokalbefolkningen när jag åker på en utlandsresa. Därför väljer jag alltid små familjedrivna hotell istället för stora resorts. Självklart lämnar jag aldrig mitt skräp på stranden och ofta plockar jag upp efter andra också.

Snus vs fimpar i naturen
 • 17 Jan, 2020

Vad tror du är bäst för naturen, snus eller fimpar? Vanligt snus är organsikt och varianten med nikotinpåsar är också i stort sett nedbrytbart eftersom den innehåller ungefär samma material som tepåsar, cellulosafibrer, man kan lägga på komposten. Dock finns det lite av plasten polypropen i påsarna vilket inte gör dem idealiska att slänga i toaletten eller komposten. Cigarettfimpar däremot kan det ta upp till fem år innan de blivit mikroplast.

Promenaders inverkan på hälsan
 • 06 Jan, 2020

Anders Hansen som står bakom en programserie som handlar om våra hjärnor är just nu den mest intressanta person jag vet. Han säger att vi ska promenera raskt i 30 minuter om dagen för att öka vårt välmående och vår koncentrationsförmåga. Den senaste veckan har jag gjort just det för jag har känt mig hängig och nedstämd. Hansen verkar veta vad han pratar om, och redan efter två dagar kände jag mig piggare och hade lättare för att vakna.

Vintern är nära
 • 21 Oct, 2019

Visst är det mysigt med en mörk vinterkväll, några tända ljus, en filt i soffan och en bra serie på tv:n? Men tyvärr så blir många väldigt trötta under vinterhalvåret och det kan bero på att vi får i oss mindre d-vitamin. Vi får ju inte samma hjälp av solen, så jag brukar satsa på den här d-vitaminen som har hjälpt mig mycket. Det var min barndomsvän som rekommendera den för några år sedan och nu kan jag inte tänka mig att vara utan den.

Ont i ländryggen
 • 06 Oct, 2019

Jag har en faster som jag ofta besöker. Trots att hon är många år äldre än jag ger vårt umgänge mig så mycket. Vi pratar om livet i allmänhet och jag får ofta många goda råd av henne. De senaste åren har hon haft problem med både ryggen och knäna så jag försöker hjälpa henne med olika sysslor så ofta jag har tid. I somras klippte jag ofta hennes gräsmatta. Eftersom vi har samma åsikter om att värna om naturen så har hon en manuell gräsklippare.

Flera miljövänliga inköp
 • 03 Sep, 2019

Har på senare tid gjort en massa bra inköp. Som ni kanske minns så skrev jag nyligen att jag önskade mig en plattång, och härom dagen fick jag den av min faster. Jag fullkomligt älskar att hålla på med håret sedan jag fick presenten. Det ledde i sin tur till att jag började ”forska” mer om naturliga hårprodukter. Jag hittade två svenska märken, Maria Åkerberg och Dharmazone, som verkar väldigt populära bland andra ekonördar.

Ta hand om håret naturligt
 • 29 Aug, 2019

De flesta av oss vet att de schampon och balsam som vi köper i affären inte alltid är bra varken för våra kroppar eller ur miljöhänsyn. Däremot är det svårt att veta vad du ska använda istället. Du kan antingen välja ett bättre köpt schampo eller faktiskt göra ett eget. Väljer du att köpa schampo är det bland annat tensider som inte ska finnas med då de gör både hårstråna och hårbotten torra.

Hemgjorda pizzor
 • 26 May, 2019

Det är alltid trevligt att lära sig någonting nytt och det är viktigt att inte vara rädd för att vidga sina vyer. Jag tycker om att prova nya saker emellanåt och det är inte alltid som det behöver vara någonting tidskrävande eller svårt. Jag åt middag hos min väninna häromdagen och hon hade bakat en ekologisk pizza. Den var verkligen god så jag införskaffade mig boken "Pizza Napoletana" som lär dig baka pizza på äkta italienskt vis.

Lakritsrot - en rot med flera hälsofördelar
 • 18 May, 2019

Oavsett vilket yrke man har vill väl de flesta människor ha ett yrke att utvecklas i? Att kunna arbeta fritt och flexibelt genom att till exempel själv bestämma över sin arbetstid är något jag värdesätter högt. Naturligtvis har olika yrkesgrupper olika lätt att anpassa sig efter ett sådant modernt flexibelt arbetssätt. Läraryrket är en yrkeskategori där frihet och flexibilitet numer är möjligt, och jag kan inte låta bli att fundera på om det är just lärare man skulle ha "