Senaste inläggen

Så får du vacker hy
 • 22 Jun, 2022

Hyn vittnar om hur vi egentligen mår både på ut- och insidan. För långvarigt resultat så är det insidan du ska lägga störts vikt vid. Rökning och sol är det värsta för din hud så röker du prova att testa engångs vape istället om du har svårt att sluta. Vad vi äter är viktigt så försök att äta så ren mat som möjligt utan onödiga tillsatser och drick mycket vatten. Kollagen är ett ämne som är otroligt viktig för huden och det finns i kött- och mjölkprodukter men även i fet fisk.

Proteingröt recept - mättande och nyttig gröt
 • 18 Mar, 2022

Att gröt är den bästa starten på dagen och att du står dig bättre på en rejäl portion gröt till frukost är två gamla sanningar som håller än idag. Här får du tips på proteingröt recept som tar din frukost till nästa nivå. Du som vill ha din proteingröt tyngre får också ett gammalt klassiskt knep för att få frukostbordets gröt lite mer rejäl. Nyttig frukost utan konstigheterOm du vill lära dig ett proteingröt recept utantill som är lika gott som det är enkelt så kommer det här.

Rysk rot
 • 06 Feb, 2022

Kärt barn har många namn och det stämmer verkligen då det gäller rysk rot som har ett flertal namn ute på marknaden. Förutom rysk rot är det andra vanliga namnet sibirisk ginseng, men för att nämna några andra så är det djävulsbuske, eleuthero och kan jang men det latinska namnet är Eleutherococcus senticosus. Det är en buske som växer i östra Asien, Japan, Kina och Ryssland och har använts länge inom alternativ medicin och hälsokost.

Livsmedel som är bra för hyn
 • 03 Dec, 2021

Under vintern är det många som får glåmig hy men det går faktiskt att påverka den med ekologiska krämer och livsmedel. Ett viktigt ämne för att du ska få fin hy är kollagen som är ett fiberprotein. C-vitamin är viktigt för att kroppen ska kunna tillverka kollagen och det finns naturligt i många frukter och bär såsom i kiwi, apelsin, jordgubbar och svarta vinbär. Du kan även ta ett tillskott av vitaminer för att få i dig det dagliga behovet av vitaminer och mineraler.

Hälsokost online för att få nyttigheter till träningen
 • 18 Oct, 2021

Med vår hälsokost online kan du på ett överskådligt och lätt sätt enkelt hitta nyttigheter som stärker dig under dina träningspass och andra tillfällen när du behöver extra energi. Serien Star Nutrition är särskilt framtagen för att ge kroppen den näring som behövs vid träning. Bland produkterna finns nutrition bars, whey protein, nötsmör med flera sorters nötter - jordnötter, mandlar och cashewnötter, ärtproteinsolat i flera sorters smaker bland annat choklad och jordgubb.

Att vara vänlig mot sig själv
 • 24 Sep, 2021

Jag har bestämt mig för att ta hand om mig själv lika väl som jag bryr mig om naturen. För mig är det viktigt att ta hand om både insida och utsida. Det innebär bland annat att jag har sett över min kosthållning, vilken i och för sig redan är bra men den kan bli ännu bättre. Jag äter alltid ekologiskt och närodlat i den mån det går. Efter att ha läst på om hur kroppen fungerar och hur kosten påverkar en så har jag kommit fram till att jag ska äta ketogen kost, så nu har jag köpt alla de grejer för ketogen kost som jag behöver.

Lakritsrot - en rot med flera hälsofördelar
 • 24 Sep, 2021

Lakrits är något som speciellt är populärt i Sverige och som många människor älskar att köpa till fredagsmyset. Men visste du att en lakritsrot kommer med flera fördelar för din hälsa? Det finns flera hälsofördelar med att ha roten i din diet. Den hjälper bland annat till med att lindra hosta, men även att påverka ditt blodtryck. Roten är också antiinflammatoriskt och den hjälper till att rena din lever. Lakritsrot inte samma som lakritsgodisNågot som är viktigt att tänka på är att en lakritsrot inte är detsamma som lakritsgodis.

Nyttig mat - så äter du hälsosamt
 • 13 Sep, 2021

Hur mycket du äter, hur ofta och vad du väljer att äta påverkar din kropp och hur du mår. Hälsosamma matvanor och nyttig mat bidrar till att minska risker för övervikt, hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och diabetes. Det finns inget som säger att du måste ändra matvanor på en gång men varje förändring, oavsett hur liten, är ett steg i rätt riktning och kan göra stor skillnad. Ett varumärke som är känt för sina hälsoprodukter är Akamuti prova deras olika oljor som även de ökar ditt välmående.

Manukahonung mot sår
 • 20 Nov, 2020

Honung är en sådan fantastisk naturlig råvara som har många olika egenskaper. Det otroliga är att honungen får dess egenskaper efter blommorna som bina suger sin nektar ifrån. Det är ett tips om du vill starta ett företag med honung som inriktning att även se över blommorna. Biten med affärsrätt får en advokatfirma hjälpa till med. Manukahonung har fått sitt namn efter den nektar bina suger från blommorna på manukaträdet. Det ger en honung som dödar bakterier och har en läkande effekt.

Ånga – en renande kraft
 • 24 Sep, 2020

En otroligt enkel men effektiv naturkraft är ångan. Redan för tusen år sedan visste människor att ångan var renande och både bastu och ångbad förekom. Idag används ångan till så mycket mer. Exempelvis är den fantastisk att lösa upp snoret i täppta näsor med. Ångcigaretter, som kallas vape, ses tillsammans med billig snus som ett bra alternativ till skadlig rökning. En av de senaste trenderna är att ånga underlivet. Det kallas för snippsauna eller underlivsångning på svenska men har även många engelska namn.

Gör trädgården mer ekologisk
 • 18 May, 2020

I min trädgård har jag lagt ner mycket tid på att skapa olika rum med hjälp av buskar och blommor. Jag kommer dock inte att gå så hårt åt mina buskar även fåglar, bin och humlor måste få ha tillgång till min trädgård. Jag köpte den här elektriska häcksaxen från Stiga som är lättarbetad och jag är mycket nöjd med den. För att få en mer ekologisk trädgård och främja den biologiska mångfalden har jag även gjort ett insektshotell.

Hållbart resande
 • 07 Mar, 2020

Vad är egentligen ett hållbart resande? Det här är ett beslut som var och en får ta själv då det har att göra med vilken synvinkel man har på vad som är hållbart. För mig är det viktigt att tänka på lokalbefolkningen när jag åker på en utlandsresa. Därför väljer jag alltid små familjedrivna hotell istället för stora resorts. Självklart lämnar jag aldrig mitt skräp på stranden och ofta plockar jag upp efter andra också.

Snus vs fimpar i naturen
 • 17 Jan, 2020

«p>Vad tror du är bäst för naturen, snus eller fimpar? Vanligt snus är organsikt och varianten med nikotinpåsar är också i stort sett nedbrytbart eftersom den innehåller ungefär samma material som tepåsar, cellulosafibrer, man kan lägga på komposten. Dock finns det lite av plasten polypropen i påsarna vilket inte gör dem idealiska att slänga i toaletten eller komposten. Cigarettfimpar däremot kan det ta upp till fem år innan de blivit mikroplast.

Promenaders inverkan på hälsan
 • 06 Jan, 2020

Anders Hansen som står bakom en programserie som handlar om våra hjärnor är just nu den mest intressanta person jag vet. Han säger att vi ska promenera raskt i 30 minuter om dagen för att öka vårt välmående och vår koncentrationsförmåga. Den senaste veckan har jag gjort just det för jag har känt mig hängig och nedstämd. Hansen verkar veta vad han pratar om, och redan efter två dagar kände jag mig piggare och hade lättare för att vakna.

Vintern är nära
 • 21 Oct, 2019

Visst är det mysigt med en mörk vinterkväll, några tända ljus, en filt i soffan och en bra serie på tv:n? Men tyvärr så blir många väldigt trötta under vinterhalvåret och det kan bero på att vi får i oss mindre d-vitamin. Vi får ju inte samma hjälp av solen, så jag brukar satsa på den här d-vitaminen som har hjälpt mig mycket. Det var min barndomsvän som rekommendera den för några år sedan och nu kan jag inte tänka mig att vara utan den.

Ont i ländryggen
 • 06 Oct, 2019

Jag har en faster som jag ofta besöker. Trots att hon är många år äldre än jag ger vårt umgänge mig så mycket. Vi pratar om livet i allmänhet och jag får ofta många goda råd av henne. De senaste åren har hon haft problem med både ryggen och knäna så jag försöker hjälpa henne med olika sysslor så ofta jag har tid. I somras klippte jag ofta hennes gräsmatta. Eftersom vi har samma åsikter om att värna om naturen så har hon en manuell gräsklippare.

Flera miljövänliga inköp
 • 03 Sep, 2019

Har på senare tid gjort en massa bra inköp. Som ni kanske minns så skrev jag nyligen att jag önskade mig en plattång, och härom dagen fick jag den av min faster. Jag fullkomligt älskar att hålla på med håret sedan jag fick presenten. Det ledde i sin tur till att jag började ”forska” mer om naturliga hårprodukter. Jag hittade två svenska märken, Maria Åkerberg och Dharmazone, som verkar väldigt populära bland andra ekonördar.

Ta hand om håret naturligt
 • 29 Aug, 2019

De flesta av oss vet att de schampon och balsam som vi köper i affären inte alltid är bra varken för våra kroppar eller ur miljöhänsyn. Däremot är det svårt att veta vad du ska använda istället. Du kan antingen välja ett bättre köpt schampo eller faktiskt göra ett eget. Väljer du att köpa schampo är det bland annat tensider som inte ska finnas med då de gör både hårstråna och hårbotten torra.

Hemgjorda pizzor
 • 26 May, 2019

Det är alltid trevligt att lära sig någonting nytt och det är viktigt att inte vara rädd för att vidga sina vyer. Jag tycker om att prova nya saker emellanåt och det är inte alltid som det behöver vara någonting tidskrävande eller svårt. Jag åt middag hos min väninna häromdagen och hon hade bakat en ekologisk pizza. Den var verkligen god så jag införskaffade mig boken "Pizza Napoletana" som lär dig baka pizza på äkta italienskt vis.

Lakritsrot - en rot med flera hälsofördelar
 • 18 May, 2019

Oavsett vilket yrke man har vill väl de flesta människor ha ett yrke att utvecklas i? Att kunna arbeta fritt och flexibelt genom att till exempel själv bestämma över sin arbetstid är något jag värdesätter högt. Naturligtvis har olika yrkesgrupper olika lätt att anpassa sig efter ett sådant modernt flexibelt arbetssätt. Läraryrket är en yrkeskategori där frihet och flexibilitet numer är möjligt, och jag kan inte låta bli att fundera på om det är just lärare man skulle ha "

Silikon - bättre än plast
 • 14 May, 2019

Det är många som plastbantar hemmet idag, men i köket kan det ibland vara svårt. För att leva så sunt och miljövänligt som möjligt är det dock viktigt att bli av med vissa sorters plast. Jag försöker att investera i fler silikonprodukter, då det kan fungera på ungefär samma sätt som plastprodukter. Silikonet är tillverkat av kisel, som är en förnyelsebar mineralkälla. Det gör materialet till ett bra alternativ, samtidigt som produkterna ofta håller länge.

Glädje kommer både inifrån och utifrån
 • 16 Apr, 2019

En sak som är riktigt fascinerande för mig är hur vår inre värld hänger ihop med den yttre. Till exempel om man vaknar med dåligt humör så går allting trögt hela dagen. Vår inre uppfattning om oss själva märks exempelvis när en person som växt upp under svåra ekonomiska förhållanden, fortsätter att bete sig som om den vore fattig även när den tjänar mycket pengar. Våra tankar påverkar verkligen vårat mående men en trivsam miljö, speciellt hemma, kan också ha stor inverkan på vårt humör.

Fjädrar till påsk
 • 14 Apr, 2019

Det är bara några dagar kvar till påsk och debatten med påskfjädrar pågår för fullt. Vad gäller egentligen, finns det miljövänliga fjädrar? Ja det finns miljövänliga fjädrar att använda i påskriset. Det bästa sättet är om du bor i närheten av någon som har höns eller andra fåglar. Fåglar tappar nämligen fjädrar då och då. Det finns även alternativ i affären men de ska man vara lite vaksam på för även om det inte är fåglar som plockats levande är det ofta slaktfåglar som kanske inte haft det så bra när de levt.

Gurkmeja är nyttigare än du kanske tror
 • 17 Jan, 2019

Gurkmeja är besläktad med ingefärsroten, och både ingefära och gurkmeja innehåller mängder med nyttigheter. I gurkmeja finns ett ämne som heter curcumin, det är det ämnet som ger gurkmejan den vackra gul-orange färgen som du nog har sett. Många använder också kryddan för att färga till exempel ris eller couscous, men känner inte direkt någon smak av gurkmejan. Det finns dock olika slags gurkmeja och vill du hitta en med riktigt mycket nyttiga ämnen i bör du gå till hälsokostbutiken och fråga efter en bra gurkmeja.